TARİH VE KÜLTÜRDEN YOKSUN OLANLAR ARAP KÜLTÜRÜNÜ DİN ZANNEDERLER.
Konya yerel belediyelerini otuz beş yıldır yöneten aynı anlayış Kültür deyince Arap kültürüne, Tarih deyince biraz Selçuklu, daha büyük Osmanlı kültürüne öykünürler. Cumhuriyete asla inanmazlar. Cumhuriyetin yarattığı kültürü , Tarih bilincini okumadıkları için, bundan habersizdirler.
Yabancı provaktörlerin fısıldadıkları “Cumhuriyet bizi cahil bıraktı” “ Harf devrimiz bizi bir günde cahil bıraktığı için Dedemin mezar taşını okuyamıyoruz.” Cümlelerini sürekli tekrarlayarak insanları Cumhuriyete düşman insanlar, hacılar, hocalar, akademisyenler yarattılar.
Altı yüzyıl boyunca Anadolu’yu cahil, yoksul, eğitimsiz bırakan Osmanlıya toz kondurmazlar. Halbuki Nüfusun % 80’i kırsal bölgede yaşıyor. Bunun önemli bir bölümü yerleşik değil göçebe. 40 bin köyün 37 bininde ne okul var, ne postahane, ne de dükkan. 40 bin köyde yaklaşık 11 milyon insan yaşıyor. Bu insanların ancak % 2’si okur-yazar. 37.000 köyde okul yok. Tüm Türkiye’de sadece 337 doktor var. 150 kadar ilçede doktor yok. Doktor başına 30.000 kişi düşüyor. Sağlık memuru sayısı 434. Pek az şehirde eczane var. Türkiye’deki toplam eczacı sayısı 60. Zorunlu okuma yaşındaki çocukların ancak dörtte birini okutabiliyoruz. Halkın eğitimi ise hiç çözülmemiş bir sorun olarak duruyor. Erkeklerin % 7’si, kadınların %04’ü okuma yazma biliyor. Tüm ülkede sadece 153 ortaokul ve lise var. Ortaokullarda sadece 543, liselerde 230 kız öğrenci okuyor. Öğretmenlerin üçte biri öğretmenlik eğitimi görmemiş.
Otuz beş yıldır Konya’da yerel yönetimlerde söz sahibi olanlar. Cumhuriyetin Konya’da yaratığı eserleri, binaları, yapıları yok etmeye and içdiler. Konya’da Pakistanın Kurucu liderinin bile adını bir parka verilirken Ülkenin kurucusu Atatürk’ün adı hiç bir yere verilmemiş, adının geçtiği yerler yıkılmış, değiştirilmiş yok edilmiştir.
Atatürk stadyumu yıkılmış yerine yapılan Stadyuma Arena denmiştir. İlkokullardan, ortaokullardan, liselerden Atatürk’ün adı yok edilmiştir. Okullarda Cumhuriyeti kuranların isimlerine bile dayanmadılar, değiştirdiler. Sokaklardan ve Caddelerden isimlerini kaldırdılar. Cumhuriyetin tarihi binalarından Kız öğretmen okulunu önce Rektörlük, daha sonra Taş bina adını vererek çehresini değiştirdiler.
Konya belediyesi Darü’l- Mülk Projesi Kapsamında eski tekel binasını restore ederek ‘Depo No: 4’ adıyla tanıttı. Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, “Darü’l- Mülk Projesi Kapsamında, Restore edilen Tekel Binası’yla Konya’da gizli kalmış medeniyeti açığa çıkardıklarını vurgulamıştır. Eski tekel binasının içinde gizli medeniyet falan yoktu. Binanın restorasyonu yapılmıştır bunu süslü kelimelerle biraz Osmanlıca kelimelerle süslemek modasına uyarak Darü’l –Mülk adını verdiler. İçerisine yirmi parti gencini istihdam ederek pahalı Latte kahve servisi yapıyorlar.
Üst katında dijital gösteri merkezine girmek yüz lira çok pahalı bir gösterimi hangi öğrenci, hangi emekli girip seyredebilir.
Selçuklu’nun Alaaddin tepesi üzeride bulunan Alaaddin köşkünün rezalet bir restorasyonu sonucu ucube bir kartopiyer görüntüsü ortaya çıktı. Bu rezalet olaya ülkemizde haklı bir üne sahip olan Çekül vakfını bile alet ederek belediyenin kasasında çekül vakfına yardım ederek ödül kazandıklarını açıkladılar